De lessen worden gegeven in kleine groepjes van 6-14 personen op een informele en ontspannen manier. Elke cursist krijgt persoonlijke aandacht en ruim de kans om met het spreken te oefenen.

Elk trimester starten nieuwe cursussen! Het volgende trimester begint vanaf 9 september, 2019.

Bekijk Lesrooster-september-2019

Inhoud

Als beginner kan je 1 van deze twee trajecten kiezen:

 1. Spreken in het dialect van de Levant regio (Libanon, Syrië, Palestina, Noord Jordanië), gecombineerd met het lezen en schrijven in het Modern Standaard Arabisch, of:
 2. Spreken in het Marokkaans-Arabisch dialect: “Darija”, zonder het leren van het Arabische schrift.

Ben je geen beginner? Dan kan je instromen bij 1 van deze twee trajecten:

 1. Modern Standaard Arabisch met het Levantijns dialect, Niveau’s 1 t/m 5. Om jouw niveau te kunnen bepalen kijk je op: Studieniveaus. Kom je er niet uit? Neem contact op : Contact.
 2. Marokkaans-Arabisch (Darija) – voor half-gevorderden.

Bovendien bieden we dit trimester ook lessen voor kinderen! Arabisch voor kinderen.

Methode:

 • Je wordt geplaatst in een groep van jouw niveau: Absoluut Beginners, Niveau 1, Niveau 2, Niveau 3, Niveau 4, of half-gevorderden. Een niveau kan gemiddeld een anderhalf trimester duren.
 • Vind je jezelf geen ‘absolute beginner’, maar weet je niet wat jouw niveau is? Bekijk eerst onze beschrijving van de verschillende niveau’s op: Studieniveaus. Maak anders een afspraak voor een intake-gesprek via de contact formulier op de website: Contact.
 • Het lesmateriaal voor de cursus ‘Absolute Beginners MSA/Levantijns dialect’ bestaat uit twee boeken: een lesboek MSA voor het leren lezen en schrijven, en een lesboek ‘Learn Lebanese Arabic’ om met het spreken te oefenen.
 • Het lesmateriaal voor de cursus ‘Marokkaans-Arabisch/Darija’ bestaat uit een lesboek van uitgeverij Coutinho (apart te bestellen).
 • Lesmateriaal voor niveaus 1, 2, 3 en 4 bestaat uit een lesboek met veel lees-, luister-, en spreekopdrachten met bijbehorende audio bestanden.
 • Half-gevorderde en gevorderde cursisten krijgen praktische oefeningen als zoals het lezen en vertalen van Arabische krantenartikelen, het luisteren en begrijpen van het Arabische nieuws en/of Arabische liedjes, etc…
 • Deze oefeningen worden samen met de cursisten bedacht, afhankelijk van hun doelen en interessen.

Lesrooster

Studieniveaus